När saker inte blir som ni tänkt er

Ni visste precis hur ni ville ha det. Bilderna, texterna, filmerna och den virala succén efteråt.

Men så händer det något och ni står handfallna. Vad skulle ni göra nu? Köra på som ni tänkt eller lägga ner hela idén?

Skatans råd i det fallet är – gå tillbaka till er planering och se efter hur ni ska arbeta utifrån det scenario som uppstod nu. Om det är så att ni inte hade olika scenario inplanerade, ja då kanske ni behöver ta hjälp.

När jag arbetade inom journalistiken använde jag mig av en metod som heter line by line. Den är framtagen av Sveriges television och går ut på att man granskar varje ord och varje mening i en text eller ett manus. När journalister använder sig av det handlar det om att faktagranska. Att reportern får svara på varje liten detalj i arbetet och var faktan kommer ifrån och om den kan styrkas.

På Skatan PR använder vi oss av liknande metoder inspirerade av line by line. Då handlar det om att gå igenom en planering. Det kan handla om allt från intern kommunikation till ett stort släpp av ett varumärke.

I denna genomgång läggs det till olika scenarion beroende på innehållet.

Det behöver inte ta lång tid och när ni har lärt er metoderna för det så går det snabbt. Det viktiga är att veta hur man ska göra det. När ni väl har gjort det så kommer ni att spara tid på en eventuell omarbetning av hela arbetet om något oväntat skulle uppkomma.

Om ni har gjort detta så står ni väl förberedda och det är endast när man är strukturerad och välplanerad som man kan vara flexibel.

PS: Inom kort presenterar vi utbildningar på sidan.

No Comments

Skriv en kommentar